Η πορεία μου

Γεννήθηκε στο Παγκράτι από γονείς που ήλθαν στην Αθήνα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Ο πατέρας του ήταν Μικρασιάτης από τη Σμύρνη με καταγωγή από την Κρήτη και η μητέρα από την Καππαδοκία (το γένος Τσελεπίδη).

Φοίτησε έξι χρόνια στο 7o Λύκειο Αρένων Παγκρατίου απ’ όπου πήρε το απολυτήριο του. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα, προκειμένου να συντηρήσει τον εαυτό του αλλά και την οικογένειά του, καθώς οι γονείς του ήταν άνεργοι.

Ήταν στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας στο υποκατάστημα Παγκρατίου και αργότερα συνεργαζόμενος με την Booz Allen στην Διεύθυνση Οργάνωσης του Κεντρικού Καταστήματος.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό (στο τμήμα επιχειρησιακών ερευνών και επιστημονικής οργάνωσης εργασίας).

Σε ηλικία 27 ετών εργάστηκε ως Διευθυντής και Σύμβουλος Εξαγωγών σε επιχειρήσεις ηλεκτρολογικών και τηλεπικοινωνιακών ειδών.

Εγκρίθηκε ως ορκωτός ελεγκτής στην διεθνή ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία Arthur Andersen μετά από επιτυχή εκπαίδευση στο Ειδικό Εκπαιδευτικό κέντρο στο Παρίσι.

Για τρία χρόνια κατείχε τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου στο Ελληνικό Οργανισμό Τυποποιήσεως (ΕΛΟΤ). Εργάστηκε (και διακρίθηκε σε big producer) από το 1981, ως οικονομικός-επενδυτικός σύμβουλος και βοηθός Αντιπροέδρου στη διεθνή επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch στην Αθήνα και στο Monte –Carlo, αλλά και ως πιστοποιημένος (μετά από εκπαίδευση στις ΗΠΑ) με εξετάσεις σε όλα τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Από το 1985 έως το 1991 συνεργάστηκε με διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκε σε κτηματικές συναλλαγές και στην χρηματοοικονομική εκπαίδευση επενδυτών, καθώς και νέων πτυχιούχων με 100% επιτυχία στην ανεύρεση ποιοτικής εργασίας, τόσο από ανέργους όσο και από απειλούμενους από την ανεργία.

Από το 1991 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Νuntius ΑΧΕΠΕΥ και δραστηριοποιείται στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της ΕΕ, με άδεια τόσο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όσο και των τοπικών Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών. Έχει όλες τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις των Κεφαλαιαγορών Ελλάδας, ΕΕ και ΗΠΑ.

Από το 2004 (με μικρή διακοπή ολίγων μηνών) ήταν αιρετός τρεις φορές Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, ενώ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, της ΕΧΑΕ, του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών, του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Παραγώγων και παλαιότερα αιρετός Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Πτυχιούχων ΑΣΟΕΕ.

Στη Βουλή κλήθηκε πολλές φορές θεσμικά ως ειδικός στα συζητούμενα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά νομοσχέδια. Αρθρογραφεί σε πολλές εφημερίδες και portals και έχει προσκληθεί κατ’ επανάληψη σε πολλές ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές οικονομικού ενδιαφέροντος.

Από τις εκλογές του 2012, ο κ. Μωραϊτάκης αναδείχθηκε πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ, ενώ δύο χρόνια μετά, η παραίτηση Ψυχάρη από το αξίωμα του βουλευτή, του άνοιξε το δρόμο για την είσοδο του στη Βουλή. Έτσι, στις 18 Νοεμβρίου του 2014 ορκίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και ανέλαβε κοινοβουλευτικά καθήκοντα για 42 μέρες.

Εκείνη την περίοδο τα Μέσα Ενημέρωσης τον χαρακτήρισαν ως «Προφήτη» Οικονομολόγο, αφού οι προβλέψεις του, καθώς και οι δημόσιες τοποθετήσεις και τα άρθρα του για την πορεία της οικονομίας και τις μετέπειτα εξελίξεις, σε ανύποπτο χρόνο, επιβεβαιώθηκαν.

Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη, τέως πρόεδρο του Α’ Διαμερίσματος Αθήνας και έχουν δύο παιδιά, 15 και 22 ετών.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Δραγατσανίου 6, 6ος όροφος γραφείο 29, 10559 Αθήνα
Ελλάδα

Τηλ.:  +30 210 3350559
Email:  [email protected]
Web:  www.moraitakisalexandros.gr