02 Ιουλίου 2015

Εγγυώνται τις καταθέσεις-Δεν γνωρίζουν ή κοροϊδεύουν;

Posted in euro2day.gr

Ουσιαστική εγγύηση των καταθέσεων δεν υπάρχει και η φράση «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» αποτελεί μια εύκολη κουβέντα από αυτές που συχνά ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ένα κούρεμα θα επηρεάσει όλους τους πολίτες. Η κυβέρνηση δεν έχει Plan B, ούτε Plan A.

Κατά το χθεσινό του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής και εγγυήθηκε προσωπικά τις καταθέσεις των πολιτών. Την ίδια προσωπική εγγύηση για τις καταθέσεις έδωσε και ο Υπουργός των Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Άραγε, δεν γνωρίζουν ή μήπως κοροϊδεύουν; Είναι εθνικά αποδεκτό να μην γνωρίζουν τα γεγονότα και την πράξη της οικονομίας (έστω και αν ο ένας είναι θεωρητικός καθηγητής), οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις;

01 Μαρτίου 2015

Η «επόμενη μέρα» της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης

Posted in euro2day.gr

ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκης δεν μπορούν να υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν. Πώς από τα προεκλογικά συνθήματα φτάσαμε σε τέσσερις πικρές αλήθειες. Γιατί πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Προεκλογικά, ο γράφων -και όχι μόνο- είχε προειδοποιήσει με κάθε μέσο και τρόπο ότι η επιχειρηματολογία της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους ήταν εντελώς αδιέξοδη. 

Είχα προειδοποιήσει για τις μεγάλες δυσκολίες χρηματοδότησης που θα συναντούσαμε, προβλέποντας ακριβώς ό,τι τελικά συνέβη! Άρα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο κ. Βαρουφάκης δικαιούνται να υποστηρίξουν ότι… δεν γνώριζαν. Γνώριζαν και παραγνώριζαν.

05 Φεβρουαρίου 2015

Τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία με τους Ευρωπαίους

Posted in euro2day.gr

Μετά από συζητήσεις με πολύ υψηλά ιστάμενους παράγοντες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο γνωστός χρηματιστής Αλέξανδρος Μωραϊτάκης προχωρεί σε προβλέψεις για το πώς τελικά θα διαμορφωθεί το κείμενο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.

Τις απόψεις του αναφορικά με την τελική μορφή που θα έχει συμφωνία της Ελλάδας με την εταίρους, παραθέτει ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης μετά από συναντήσεις που είχε σε Ελλάδα και εξωτερικό με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

02 Φεβρουαρίου 2015

Μπορεί να βρεθεί η λύση με τους δανειστές

Posted in euro2day.gr

Το πιο πιθανό σενάριο «στο τέλος της ημέρας» είναι ένας συμβιβασμός, εκτιμά ο Αλ. Μωραϊτάκης. «Απώτερος στόχος όλων είναι να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση, σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο», σημειώνει ο Ν. Χρυσοχοϊδης

Την αισιοδοξία τους ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές σε ανώτατο επίπεδο εκφράζουν οι Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και Νίκος Χρυσοχοΐδης με δηλώσεις τους στο Euro2day.gr. Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών εκτιμούν ότι είναι πιθανό να υπάρξει μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές

21 Ιανουαρίου 2015

Μωραϊτάκης σε Χαρδούβελη: Δώσε τα στοιχεία για να ξέρει ο λαός

Posted in euro2day.gr

«Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο την παραδοσιακή πληθωριστική παροχολογία των εκλογών. Έχει δικαίωμα να γνωρίζει όλη την αλήθεια των αριθμών», γράφει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.

Ψήφο εμπιστοσύνης στις παρεμβάσεις του υπουργού Οικονομικών από τον υποψήφιο βουλευτή Α’ Αθήνας. Ζητά όμως να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία ώστε να γνωρίζουν την πραγματικότητα οι πολίτες πριν ψηφίσουν την Κυριακή.

Στην επιστολή που απέστειλε στον ΥΠΟΙΚ ο Αλ. Μωραϊτάκης γράφει:

Κύριο Γκίκα Χαρδούβελη Υπουργό των Οικονομικών
Δώστε όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα

13 Ιανουαρίου 2015

Μωραϊτάκης σε Τσίπρα: Ελάτε σε εθνικό διάλογο και συγκυβέρνηση με ΝΔ

Posted in euro2day.gr

Ερωτήματα για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο πρώην πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Αθηνών. Κάλεσμα για μετεκλογική συστράτευση.

Επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής. Ζητά συνεννόηση για να προχωρήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις μετά τις εκλογές. Στην επιστολή, ο κος Μωραϊτάκης αναφέρει:

13 Ιανουαρίου 2015

Με τα λόγια... δεν έρχονται επενδύσεις!

Posted in euro2day.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα για το πώς θα φέρει καινούργιες επενδύσεις και πώς θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Γιατί μέχρι τώρα προσπαθεί να εμποδίσει οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια έχει δρομολογηθεί.

Μπορεί συχνά τα πολιτικά κόμματα να εστιάζουν την επικοινωνιακή τους πολιτική γύρω από δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα, ωστόσο όλα συμφωνούν στην ανάγκη ύπαρξης ενός νέου σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία. Όπως όλοι συμφωνούν, η ανάπτυξη είναι το μεγάλο θέμα που πρέπει να απασχολεί κατά προτεραιότητα τη χώρα μας. Δυστυχώς δεν το βλέπω στην πράξη.

05 Ιανουαρίου 2015

«Οι συνέπειες της χρεοκοπίας στους ανέργους»

Posted in euro2day.gr

Αν η χώρα χρεοκοπήσει, οι άνεργοι θα δουν τις βάσιμες ελπίδες που έχουν για μια θέση εργασίας στο μέλλον, να μηδενίζονται. Οι σημερινοί άνεργοι θα δουν και πολλούς άλλους συμπολίτες μας να… τους κάνουν παρέα στις ουρές του ΟΑΕΔ, γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Ο κ. Βασίλης Πριμικήρης, υπεύθυνος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προσκείμενο στην Αριστερή Πτέρυγα, διερωτήθηκε σε τηλεοπτική του παρέμβαση, ρητορικώς: «Εμείς δε θα θυσιάσουμε τον ελληνικό λαό για τον κ. Σόιμπλε. Τελεία και παύλα. Πες το χρεοκοπία, θα το πει χρεοκοπία; Τι έχει να χάσει ο άνεργος πολίτης, 1,5 εκατ. άνεργοι, ποιον κοροϊδεύουμε;» 

05 Δεκεμβρίου 2014

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα κανονικό κράτος

Posted in euro2day.gr

Δέσμη 15 προτάσεων από τον βουλευτή Α' Αθηνών. Εισηγείται συζήτηση για το χρέος μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την προληπτική πιστωτική γραμμή. Πρόταση για δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας με κεφάλαια από το ΤΧΣ.

Θετικά αποτίμησε τον προϋπολογισμό του 2015 ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης στην πρώτη ομιλία του στο κοινοβούλιο ως βουλευτής της Α' Αθηνών.

Όπως είπε ο προϋπολογισμός:

α) Είναι δημοσιονομικά ορθός, αφού δεν δημιουργεί καινούρια χρέη

β) Είναι νοικοκυρεμένος, γιατί προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του δημοσίου, περιορίζοντας σπατάλες

γ) Δημιουργεί τις προϋποθέσεις, για σταδιακές φοροελαφρύνσεις

14 Νοεμβρίου 2014

Στόχος μου να εκπροσωπήσω επάξια την αγορά

Posted in euro2day.gr

Τους στόχους του από τη θέση του βουλευτή περιγράφει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, σε ανακοίνωσή του στην οποία αποδέχεται τη θέση, μετά την παραίτηση του Α. Ψυχάρη. 

Όπως αναφέρει ο κ. Μωραϊτάκης: «Με προτεραιότητα την αφοσίωση και την αγάπη μου προς την πατρίδα και θέτοντας σε υποδεέστερη μοίρα αναληφθείσες μετά τον Ιούνιο 2012 επαγγελματικές υποχρεώσεις, αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική θέση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθήνας.

<<  1 2 3 4 [56  >>  

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Δραγατσανίου 6, 6ος όροφος γραφείο 29, 10559 Αθήνα
Ελλάδα

Τηλ.:  +30 210 3350559
Email:  [email protected]
Web:  www.moraitakisalexandros.gr