16 Οκτωβρίου 2014

Όχι σε «πρόχειρη» έξοδο από το μνημόνιο

Posted in euro2day.gr

Οι αγορές δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς επειδή οι τελευταίοι ακολουθούν λαϊκιστική πολιτική, τονίζει ο κ. Αλ. Μωραϊτάκης στο Euro2day.gr.

O πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ υπογραμμίζει πως η Ελλάδα έχει ακόμη ανάγκη τις αγορές, ενώ τονίζει πως η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης.

01 Οκτωβρίου 2014

Αν είναι να γίνουν εκλογές, να γίνουν τώρα!

Posted in euro2day.gr

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θέσεις του προέδρου του ΣΜΕΧΑ κ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη (όπως αυτές παρατέθηκαν στο neoforum.gr) σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στην πραγματική οικονομία και τη χρηματιστηριακή αγορά.

Με το γνωστό άμεσο και χειμαρρώδη τρόπο, ο κ. Μωραϊτάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά από φλέγοντα θέματα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

19 Φεβρουαρίου 2014

Όχι σε πλεονάσματα που πνίγουν την ανάπτυξη

Posted in euro2day.gr

Η πίεση από τρόικα για υψηλά πλεονάσματα και οι προτεραιότητες Σαμαρά. Να κατατεθεί άμεσα ο νόμος για τις τράπεζες. Όφελος 5 δισ. έχει ήδη από Eurobank το Δημόσιο. Σε τράπεζα ανάπτυξης το capital buffer του ΤΧΣ. Τι θα γίνει με το φόρο υπεραξίας.

Ζητά αλλαγή προτεραιοτήτων στην οικονομική πολιτική με έμφαση στην επίτευξη ανάπτυξης, προειδοποιώντας ότι η απαίτηση της τρόικας για υψηλά πλεονάσματα απειλεί το Grecovery.

Ποντάρει στον Σαμαρά για θέματα που θα βοηθήσουν τη ρευστότητα της αγοράς και βάζει στο τραπέζι ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως το να δοθεί προίκα σε τράπεζα ανάπτυξης το capital buffer του ΤΧΣ.

Ευελπιστεί ότι στο παραπάνω πλαίσιο η κυβέρνηση θα αποδεχθεί αλλαγές στον φόρο υπεραξίας και αναλύει τις δύο προτάσεις που έχουν καταθέσει οι φορείς της Κεφαλαιαγοράς. Θεωρεί λάθος τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης Eurobank από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι πρέπει να εξηγηθεί το όφελος 5 δισ.που έχει ήδη λάβει το Δημόσιο από την τράπεζα. Ζητά δε την άμεση κατάθεση του νόμου και την ιδιωτικοποίηση της Eurobank καθώς νέα καθυστέρηση θα στείλει λάθος σήμα στις αγορές. 

Ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης μιλάει στο Euro2day.gr και όπως πάντα τα λέει έξω από τα δόντια...

13 Δεκεμβρίου 2012

Θέλει το πολιτικό προσωπικό την ανάπτυξη; Ή αρκείται στα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα;

Posted in capital.gr

Το υπό ψήφιση σήμερα νομοσχέδιο που αφορά θέματα κεφαλαιαγοράς, στο σύνολο του έχει κενά και παραλείψεις.  Είναι αντιαναπτυξιακό.  Υποστηρίζει ξένες χώρες και ξένες φορολογικές και εποπτικές αρχές.  Προωθεί την αύξηση της ανεργίας αντί της απασχόλησης.  Δημιουργεί, αντί να αποκαθιστά, στρεβλώσεις στον ελληνικό επενδυτικό χώρο.  Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, υπό την προηγούμενη ηγεσία του, στην οποία όμως δεν συμμετείχαν ο ΣΜΕΧΑ, οι καταναλωτές, ο ΣΕΔ, ο ΣΕΔΥΚΑ κλπ. Αποτέλεσμα της σύνθεσης της επιτροπής αποτελεί και το Ν/Σ.  Εκπροσωπούνται ξεκάθαρα τα στενά συμφέροντα αυτών που θέλουν να εμποδίσουν άλλους νέους διαχειριστές να εισέλθουν σε αυτήν την αγορά.

29 Αυγούστου 2012

Μέτρα ανάπτυξης που δεν γράφουν τα ακαδημαϊκά εγχειρίδια

Posted in capital.gr

Οι παρακάτω προτάσεις μου για φορολογικά και θεσμικά μέτρα ανάπτυξης στον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο αναμένονται να υλοποιηθούν εντός των επομένων 6 μηνών, τουλάχιστον τα περισσότερα. Δεν υπάρχουν γραμμένες σε ακαδημαϊκά εγχειρίδια. Υπάρχουν από χρόνια γραμμένες στην ιστοσελίδα μου, στο blog μου και σε αρθρογραφία μου. Είναι πολύ σημαντικά. Είναι προτάσεις της αγοράς που συνεχώς αγνοούνται από την κάθε κυβέρνηση. Έχουν επείγοντα χαρακτηριστικά. Θα αναπληρώσουν τα 11,5 δισ. που κόβονται.

18 Ιουλίου 2012

Η αδικία προς συνταξιούχους

Posted in capital.gr

Όσοι από τους 500.000 συνταξιούχους λαμβάνουν σήμερα δύο συντάξεις επειδή ως εργαζόμενοι κατέβαλαν κανονικά εισφορές σε δύο ταμεία πρέπει να εξακολουθούν να λαμβάνουν συντάξεις και από τα δύο ταμεία. Ας αφήσουν οι ερευνητές του ΚΕΠΕ τις ανόητες αναλύσεις που δεν έχουν λογική για κατάργηση της μιας σύνταξης. Η Υπεξαίρεση των εισφορών των εργαζομένων είναι αδύνατη. Δεν θα ψηφισθεί από κανέναν. Οι πολιτικοί δεν είναι δυνατόν να δεχθούν τέτοιες απόψεις. Αν δούμε όμως τα θέματα σφαιρικά.

<<  1 2 3 4 5 [6

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Δραγατσανίου 6, 6ος όροφος γραφείο 29, 10559 Αθήνα
Ελλάδα

Τηλ.:  +30 210 3350559
Email:  [email protected]
Web:  www.moraitakisalexandros.gr